Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podłączenie grzałki przez SSR 0-10
Mozna zobaczyc strone NRG oraz DATA1 jak sa ustawione parametry ?
Reply
Czy sterowanie grzałka w sposób płynny będzie działać w sytuacji kiedy nie mamy magazynu energii?
Reply
Tak , z czujnikiem slonca powinno dzialac ok nawet bez magazynu energii,jesli mamy prawidlowe dane z falownika to wybieramy jedynie :Uzyj Danych z "Inverter" i powinno dzialac
Reply
(09-07-2025, 12:28 PM)kr@endimac.com Wrote: Tak , z czujnikiem slonca powinno dzialac ok nawet bez magazynu energii,jesli mamy prawidlowe dane z falownika to wybieramy jedynie :Uzyj Danych z "Inverter" i powinno dzialac

Taki screen sugeruje że problem z połączeniem z internetem czy połączeniem z falownikiem?

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Ten screen sugeruje raczej brak polaczenia z internetem, Jesli np. urzadzenie dziala i nagle utraci lacznosc z internetem to ostatnie dane widoczne w aplikacji pozostana takie jakie urzadzenie ostatnio wyslalo. Wiec nawet mozemy odlaczyc ENSolarX od zasilania i nadal w apce beda widoczne ostatnie dane z falownika.
Reply
Falownik Anern 10,2kW. Ensolarx firmware 5.88 a software 6.18

ensolarX nie widzi drugiego stringu
Reply
Czy mogę uzyskać pomoc? Pilna sprawa. Muszę to usprawnić. Muszę zrobić by ensolarX działał bez magazynu. Mam czujnik słońca, mam podłączona grzałkę przez przekaźnik 0-10
Reply
Jesli niema magazynu to w calym systemie brakuje kluczowych danych na temat nadprodukcji a to na podstawie tych danych regolowane jest wyjscie 0.10v. Uklad musi wiedziec gdzie sie podziewa nadprodukcja , wtedy dziala najlepiej , sa metody rowniez regulacji tym wyjsciem bez magazynu ale dane z samego czujnika to jedynie polowa danych potrzebna do obliczen. Czujnik zna mozliwosci slonca w tej chwili ale system niezna calkowitego obciazenia ukladu.
Bez magazynu bazujac na danych z czujnika slonca tez bedzie dzialac ale niebedzie to tak precycyjnie. aby tak to dzialalo nalezy odznaczyc max prad aku i min napiecie aku w zakladce ustawienia wyjscia 0.10v
Reply
Dziękuje. A jak uzyskać dane z 2 stringu?
Reply
W jakim falowniku i na jakim protokole jest ustawiony w ENsolarX ?
w opcjach ENSolarX nalezy wybrac 2 stringi w ustawieniach falownika.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)