Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ensolarx 5x + konwerter rs485 + bms jk
Witam dzis podłączyłem pod ensolarx 5x przez konwerter rs 484 jak na filmie bms jk w magazynie i niedziała.
Zrobiłem wszystko według wskazówek ustawiłem adrùes i protokoły jak na filmie 0 podłączyłem 5v zamiast 3,3v ale przedzial jest od 3-30v wiec nie powinno być problemu ale nic nie działa[Image: sad.png] . Może macie jakieś wyjście albo inny działający konwerter rs485?
Reply
Jaki to konwerter ? ten niebieski ? niekturzy uzytkownicy zglaszali ze czasem mieli problemy z tym konwerterem , stosujac inny dopiero pomoglo ?
2. Jak jest podlaczony ten konwerter mozna jakies zdjecia ?
3. jak sa polaczone masy ? wszystkie wpolnie ?
Reply
Mam zdjęcie ale jak ma wysłać?
Reply
Tak wszystkie wspólnie połoczylem masy
Jak podlocze świeci mi dioda rx ale tx nie świeci i od czasu do czasu pika mi magazyn energii

(09-11-2025, 01:55 PM)Sebsstians81 Wrote: Mam zdjęcie ale jak ma wysłać?

(09-10-2025, 07:36 PM)Endimac_X Wrote: Jaki to konwerter ? ten niebieski ? niekturzy uzytkownicy zglaszali ze czasem mieli problemy z tym konwerterem , stosujac inny dopiero pomoglo ?
2. Jak jest podlaczony ten konwerter mozna jakies zdjecia ?
3. jak sa polaczone masy ? wszystkie wpolnie ?

A jaki inny daj namiary na niego to kupie
Reply
A jak sie zamieni rx z tx to jak sie zachowuje , generalnie rx i tx powinny byc skrzyzowane 
aby dodac zdjecie trzeba dac New Reply i tam na dole mozna dodac obrazk , w szybkiej odpowiedzi sie nieda.
Reply
(09-11-2025, 08:11 PM)Endimac_X Wrote: A jak sie zamieni rx z tx to jak sie zachowuje , generalnie rx i tx powinny byc skrzyzowane 
aby dodac zdjecie trzeba dac New Reply i tam na dole mozna dodac obrazk , w szybkiej odpowiedzi sie nieda.

A masz ten nowy konwerter namiar na niego ?
Reply
Nic nawet jak zamieniłem nic nie dało
Zamówiłem inny zobaczymy jak będzie działał dam wam namiary na niego
Reply
Kupiłem now konwerter ale on też nie działa nie wiem co jest
Proszę o pomoc
Reply
No bez zdjec bedzie ciezko pomoc. Prosze dolaczyc kilka fotek jak to podlaczone. i pytanie czy to napewno jest JK bms ?
Reply
Witam.
Wreszcie mi się udało ustawić przewody do konwerter  RS485 na  UART do urządzenia ENSolarX  v5.xF.
Zrobiłem kilka fotek, może  komuś  się przydadzą do podłączenia.
 BMS to : JK_BMS v.15.41 magazym  LiFePO4  15 Kw.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)